Indiase Wierook

India heeft een rijke traditie in het produceren van wierook. Deze traditie gaat duizenden jaren terug. Veel Indiase wierook heeft een unieke geur welke nergens anders ter wereld gevonden wordt. De meeste wierook komt uit Zuid-India. De bekendste steden zijn Bangalore en Mysore. Indiase wierook kan in twee categorieen worden verdeeld:
De Masala-methode en de Dip-methode. Bij de masala-methode wordt een etherische olie in een soort deeg opgelost en handmatig om het bamboestokje gerold. Door de masala-methode brandt deze wierook ook langer. Onze Incensum wierook brandt gegarandeerd 55-60 minuten per stokje.
Overige masala wierook: Nag Champa, Superhit, Goloka etc.

Bij de dip-methode wordt het bamboestokje met daarom heen houtskool in een verdunde etherische olie gedoopt of ermee bestreken. Bekende wierook volgens deze methode: Bharath Darshan, Spiritual Guide en alle Hem en Darshan wierookstokjes

Uit den Vreemde heeft een enorme sortering Indiase wierook volgens beide productiemethoden.

Daarnaast verkopen wij ook Indiase wierookkegels en de kneedbare wierook: Dhoop.