Orang Malu


Orang malu is de Indonesische benaming voor de verlegen man. Hij wordt ook wel de Yogi-man of “weeping buddha” genoemd. De boeddha die huilt om het leed van de wereld. Volgens de legende moet je de orang malu met zijn gezicht naar de deur plaatsen. De bezoekers moeten hem bij binnenkomst even over zijn hoofd aaien en hij neemt hun eventuele slechte gedachten over, zodat alle bezoekers je huis met goede bedoelingen binnenkomen.

Als je goed voor je orang malu zorgt neemt hij je zorgen weg. Zijn armen hebben de vorm van een kind in de foetus-houding. Dit symboliseert: puurheid, reinheid en een nieuw begin. Zijn gezicht ontdek je wanneer je hem met zijn hoofd naar je toekeert. Het hart van de orang malu kan je zien wanneer je zijn rug naar je toekeert

De Orang malu wordt in Indonesie gemaakt. De door Uit den Vreemde geimporteerde houtsnijwerken worden in kleine familiebedrijfjes met de hand gemaakt.

Onderhoud: We raden u af om uw Orang Malu dicht bij een warmtebron te plaatsen. Mocht uw Orang malu toch nog kleine scheurtjes krijgen, dan kunt u gerust langskomen voor een eenvoudige gratis reparatie.

Om het hout een diepe glans te geven en uitdrogen te voorkomen is het raadzaam om hem zo nu en dan met teakolie te behandelen.