Pendels


Met pendelen wordt bedoeld het beantwoorden van (levens)vragen met behulp van een pendel, een vaak druppelvormig metalen, glazen of stenen voorwerp aan een draad of kettinkje. Pendelen wordt beschouwd als een vorm van radiesthesie.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat pendelen zou werken, maar mensen die de pendel hanteren zijn van mening dat het instrument goed werkt. Bij het pendelen houdt men het uiteinde vast aan een flexibele draad of ketting met een lengte van 5 tot 10 centimeter. Aan het andere uiteinde hangt een metalen glazen of stenen voorwerp,dat als een klein gewichtje functioneert. Dit gewichtje kan allerlei vormen en formaten hebben. Het stellen van de vraag moet zorgvuldig gebeuren om een goed antwoord te krijgen. De pendel zal door een specifieke manier van bewegen de vraag kunnen bevestigen of ontkennen.

Bij het pendelen wordt soms een pendelkaart gebruikt, waarop een aantal mogelijke antwoorden of een alfabet staan afgebeeld De pendel is een manier om het rationele en het intuitieve aspect in ons met elkaar in evenwicht te brengen. Het is een gereedschap om ons onbewuste te verkennen.

Uit den Vreemde heeft een grote collectie pendels van zowel metaal als van mineralen, zoals rozekwarts , bergkristal, amethist , carneool. Maar ook chakra-pendels.